Het ontbijt uit Tokyo

Gestoomde rijst is samen met Miso soep de basis voor elk Japans ontbijt. Een miso soepje bevat meestal tofu, ui, zeewier en nog meer tofu gefrituurd en gekookt. Daarnaast eten de Japanners vaak veel bijgerechten zoals gegrilde vis, tamayagoyaki wat een soort opgerold omelet is, natto (gefermenteerde soja bonen) die je over de rijst legt, nori is gedroogd zeewier dat je lekker kan dippen in soja saus en natuurlijk de tsukemono niet vergeten. Tsukemono zijn augurken in verschillende maten en smaken. Nemen de Japanners een ontbijtje onderweg dan eten ze vaak uit een bento. Dit is een soort Japanse lunchbox met van alles wat. Tegenwoordig kan je in Tokyo ook terecht voor brood, fastfood of cornflakes als ontbijt. Dit komt vooral door het grote aantal toeristen dat graag voedsel eet uit eigen land.

Het avond eten

het avond eten in Tokyo, is vaak visgerechten.

zoals: Miso soep, Sushi, Onigiri, Tempura en Ramen en nog veel meer. In Tokyo eten ze vaak van alles door elkaar. Als Nederlander gezien dan.